Såg på ett trevligt naturprogram om Hawaii på TV. Där berättade de om en Laysanalbatross som häckade på en av Midwayöarna. Den var ute till havs för att fånga föda åt sin 37:e unge. Den som vet nåt om albatrosser, vet också att de inte häckar så ofta. Definitivt inte varje år! Det visar sig att denna albatross är ringmärkt och att man därmed vet att hon är 67 år gammal! SEXTIOSJU!!! Det lär göra henne till den äldsta vilt levande fågel som man vet om. Extremt coolt och inte minst imponerande att ha klarat sig i det vilda så länge!!
På denna sida kommer jag att försöka lägga in så mycket jag kan av det som rör fåglar o natur, i Sverige, som kommer i min väg.
söndag 31 januari 2021
Gulhämpling på januarilistan.....
Gjorde ett ryck idag på den Gulhämpling (Serinus serinus) som till och från ett tag har hållit till nere i Skanör. Var tvungen att tajma det med fruns besök hos svärföräldrarna. Kom på plats 13.20 och stod och hårdbevakade trädgården som den oftast setts i. 14.04 kom den så inflygande och sågs sedan i cirka 10 minuter. Verkade vara ganska "blyg" av sig. Lät ingenting under hela obstiden och reagerade ganska starkt på vad de andra fåglarna på plats gjorde. Försvann in bakom huset och fortsatte nog mot öster och sågs inte mer. Provade att digiscopa den. Gick inget vidare, men man kan ju se vad det är. Även en Rödhake (Erithacus rubecula) fick stå modell.
![]() | ||
Gulhämpling (Serinus serinus)
|
Jag gick Banvallen bortåt mot Ljunghusen och precis när jag kommit in på Banvallen så såg jag en rovfågel komma snabbt över trädridån uppe vid Skanörs ridhus. Det visade sig vara en ung Duvhök (Accipiter gentilis).
Bort emot Black hittade jag en cirka 30-hövdad flock med Salskrake (Mergellus albellus), 11 Rödbenor (Tringa totanus) och en ensam Kärrsnäppa (Calidris alpina). Sen var det det långa benet bort mot svärföräldrarna och bilen hem.